Terug naar boven

 • Actie

  Heeft u een Toyota Aygo, een Peugeot 107 of een Citroen C1? Dan hebben wij speciaal voor u de volgende aanbieding: Grote beurt all-in € 275,- (incl. APK, filters, bougies en olie, excl. de eventueel extra te vervangen onderdelen). Neem contact met ons op en maak snel een afspraak.

 • Actie

  APK en een kleine beurt nu vanaf € 95,- (afhankelijk van olievoorschrift en type auto).

 • Tweedehands auto kopen?

  Maak een afspraak met ons en laat de auto door ons keuren. Wij kunnen u dan aangeven wat u kunt verwachten. Ook kunt u onze occasions bekijken.

 • Diverse accu's

  Accu's direct uit voorraad leverbaar voor bijna alle merken auto's. Incl. montage. Graag even bellen van tevoren.

 • Autobanden

  Bestel online zelf jou goedkope banden. Op onze website hebben wij diverse links staan naar diverse leveranciers van autobanden. Wij leveren zelf de ventielen, deze hoeft u dus niet zelf te bestellen.

Alex Car Service

Reparatie en onderhoud aan alle merken auto's

Welkom bij de onderhoudspagina van Alex Car Service

Op deze pagina willen wij u een korte uitleg geven van de zaken die belangrijk zijn voor de prestaties en levensduur van uw auto. Uiteraard is het onmogelijk om alles uit te leggen en weer te geven. Om die reden kunt u altijd contact opnemen met Alex Car Service.

Elk jaar een klein beetje onderhoud aan de auto om zo de kosten laag te houden klinkt leuk maar is eigenlijk slecht voor de motor, denk hier bij aan de motor olie en het oliefilter.

Hieronder op de foto ziet u het resultaat van slecht onderhoud:

voorbeeld van slecht onderhouden kleppen/tuimelaars zwaar vervuild door verbrande olie

De olie is van groot belang voor de motor, deze heeft de olie nodig voor smeerring en koeling en na een bepaald aantal kilometers echt weer aan vervanging toe, de oude olie is dan opgebruikt door de motor en gaat minder goed koelen en smeren.

Sommige onderdelen van een auto zijn belangrijk om goed en veilig te kunnen rijden. Regelmatig maakt men de 'fout' om voor een goedkope oplossing te gaan die achteraf duurder uitpakt. Bij veel winkels heb je de goedkopere soorten/middelen liggen zowel van de olie als de andere middelen. In eerste instantie lijkt dit een prima oplossing. zie ook reparatie; motorblok-koprevisie.

Het kan echter gebeuren dat het bijvoegen van de verkeerde olie juist veel schade/slijtage met zich mee brengt, met als gevolg een ratel s'morgens zodra de motor gestart word en begint met draaien. Als dit het geval is kan het zijn dat de nokkenaslagerschalen uitgesleten zijn.

De olie die bij Alex Car Service gebruikt word is van de hoogste kwaliteit en word gebruikt door alle F1 gerelateerde teams, zo weet u dat de olie die in de motor gaat gegarandeerd en goed is.

Petronas (sunoco) is 1 van de grootste olie producenten en geeft advies welke olie in welke auto het beste is voor de motor.Petronas is De leverancier van motorolie in de F1.

Div merken die zeer gevoelig zijn voor de juiste olie producten zijn:

Renault(groep), Peugeot/Citroen,(PSA) Volkswagen(VAG groep) Ford, Toyota en Fiat(AGIP groep).

Alex Car Service denkt met u mee om uw auto in optimale staat te houden tegen een redelijke prijs. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van gereviseerde onderdelen.