Terug naar boven

 • Actie

  Heeft u een Toyota Aygo, een Peugeot 107 of een Citroen C1? Dan hebben wij speciaal voor u de volgende aanbieding: Grote beurt all-in € 275,- (incl. APK, filters, bougies en olie, excl. de eventueel extra te vervangen onderdelen). Neem contact met ons op en maak snel een afspraak.

 • Actie

  APK en een kleine beurt nu vanaf € 95,- (afhankelijk van olievoorschrift en type auto).

 • Tweedehands auto kopen?

  Maak een afspraak met ons en laat de auto door ons keuren. Wij kunnen u dan aangeven wat u kunt verwachten. Ook kunt u onze occasions bekijken.

 • Diverse accu's

  Accu's direct uit voorraad leverbaar voor bijna alle merken auto's. Incl. montage. Graag even bellen van tevoren.

 • Autobanden

  Bestel online zelf jou goedkope banden. Op onze website hebben wij diverse links staan naar diverse leveranciers van autobanden. Wij leveren zelf de ventielen, deze hoeft u dus niet zelf te bestellen.

Alex Car Service

Reparatie en onderhoud aan alle merken auto's

Winterbanden

Ook dit jaar is de winterband weer een hot item, maar nog steeds geen verplichting.

En steeds meer mensen nemen het besluit om ook winterbanden aan te schaffen, om zo een stuk veiliger de (sneeuw) winter door te komen.

Hier kunt u de verschillen zien en lezen tussen de Winter en de zomerband.

De verschillen tussen de winterband en de zomerband zijn erg groot, niet alleen de verschillen in het profiel maar ook de hardheid van het rubber bij verschillende weersomstandigheden. Het rubber van de winterband blijft zacht, zodat de band bijna altijd goede grip heeft in de echte winterse omstandigheden. winterbanden zijn niet alleen voor sneeuw, maar uiteraard voor grote hoeveelheden water dat in het najaar vaak op de weg aanwezig is.

De temperatuur die in het najaar laag is, is voor de winterband een uitstekende temperatuur.

De temperatuur die in het najaar in de vroege morgen en de late middag vaak zakt naar een graad of 8 a 10 is voor de zomerband te laag om een goede grip te hebben op de weg. Het is dus de raadzaam om winterbanden te laten monteren en dit kan al zodra de nacht temperatuur onder de 10 graden zakt

De zomerbanden worden zo ontworpen, dat als de weg warm word de band meer grip heeft en het rubber van de band meer grip heeft op het asfalt.

Veel auto's staan op bredere banden, maar dat wil niet zeggen dat de grip dan ook beter is tijdens het rijden.

Bij lage snelheid is de grip goed bij brede banden en in de warme zomer perfect, maar daar zijn dit soort banden ook voor ontworpen.

Maar vaak word het lage gewicht van de auto bij een hogere snelheid de grip ontnomen door het licht gaan zweven van de auto, dit is te vergelijken met het zogenoemde aquaplaning.

Een smallere winterband in deze tijd heeft 2 tot 3 keer meer contact met de weg dan de normale zomerband die u onder uw auto heeft zitten, ook mede door het zachtere rubber waar de winterband van gemaakt is.

Auto rijden op zomerbanden in de winter is eigenlijk gevaarlijk.

De kans op ongelukken neemt met ongeveer 90% toe bij rijden in de sneeuw met zomerbanden.

winterband   zomerband

winterband

zomerband

De grote verschillen in het profiel is 1 van de herkennings-punten tussen de winter en de zomerband. De andere verschillen zijn de aanduidingen M&S of het teken van de sneeuwvlok.

Op het moment dat de sneeuw gaat vallen is het moeilijk om nog aan de winterbanden te komen, dus bestel op tijd en laat uw banden op tijd wisselen.

In de ons omringende landen is het al verplicht vanaf 1 oktober tot 31 maart om de auto op winterbanden te laten rijden.

En dat is niet voor niets!

Dus mocht u naar het buitenland op(wintersport)vakantie gaan, bestel dan tijdig uw winterbanden zodat u zeker weet dat uw vakantie geen drama wordt.

In Duitsland mag u als toerist niet de weg op (als het sneeuwt) zonder winterbanden, en u zou maar onderweg zijn naar de wintersport!